Mi is ez a Blog?

Jelmez készítés házilag, olcsón. Információk alapanyagokról, szabás, varrás, kovácsolási s egyéb technikákról.

Egy kis reklám

20 éve lecsúsztál a

PRIVATIZÁCIÓRÓL

 

10 éve kihagytak a

KÁRPÓTLÁSI JEGY

BIZNISZBŐL

 

 

Ha nem akarsz

kimaradni a következő

nagy dobásból, akkor

 

Kattints ide!

Szavazás

Utolsó kommentek

  • skyie: Szia, nos mint láthatod az utolsó bejegyzés dátuma már meglehetősen régi. Ez annak köszönhető, hog... (2011.12.27. 12:33) Hamarosan megújulunk!
  • együtt könnyebb.: én egy sonic jelmezt szeretnék. a mamám nemtud jelmezt varni. remélném hogy segít neki sonic jelme... (2011.12.27. 12:22) Hamarosan megújulunk!
  • skyie: @Sheodon: Jól látod, egy kis (röpke három éves...) szünet volt, mivel a Szerző(k) mással (is) fogl... (2011.01.17. 22:34) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Morwina: Felkerült egy újonnan elkészült jelmez a blogomba: morwina.blog.hu Kérésre szívesen küldök instruk... (2010.05.31. 22:00) Lofwyr a sárkány
  • GluGlivar: Helló! Nagyon tetszik az oldal, gratulálok hozzá! Egy kérdésem lenne: az oldal átmenetileg szünet... (2008.11.26. 13:14) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Utolsó 20

2007.10.09. 20:00 Iffar

Lives fegyverek 2. - Borítás

Karton fegyverek
Egyik lehetőség, hogy alufóliával vonjuk be. A karton elég sima felület ahoz, hogy kis ügyességgel többé kevésbbé gyűrődés mentesen rakhassuk rá az alufóliát. Bár ez nekem nem nagyon szokott sikerülni ^_^

Másik lehetőség, hogy ezüst, vagy szürke festékkel fessük le.
Nem érdemes azonban egy kartonra tárcsafestéket, vagy egyéb drága anyagokat pazarolni.

Fa fegyverek
Az ilyet vétek alufóliával elrondítani. Az ugyanis gyűrődik, sérül...tehát ronda. Én szeretem, ha jól néz ki amivel aránylag sokat dolgozok :)

Korábban hőszigetelő, öntapadós, ezüst bizbaszt ragasztottam rá... Sajnos a nevét nem tudom. Nagyjából 6-7 cm széles tekercsben van. Elvileg a kályhacsövek illetsztésének hőszigetelésére használják. Nagyon szépen csillog a napsütésben. Ráadásul hőszigetelő. Egyik ismerősöm csinált egy tüzes kardot :) valami szövetet gyújtott meg rajta. Jól nézett ki!
Hátránya, hogy valamennyire sérülékeny, illetve könnyen levegő maradhat alatta, és felpúposodik, amit le lehet simogatni, de könnyen meggyűrődhet. Persze ez csak közelről látszik :)


(Fenyőléc kard - "ezüst bizbasz" pengével és bőr markolattal)


A másik amit mostanában használok, az az ezüst színű keréktárcsa festék (spray). Ezzel megkap egy fémes színt. Hátránya, hogy nekem nem szívta be rendesen, s kissé ragadt, meg kopott.
Erre a megoldás lehet a színtelen hajólakk. Egyrészt védi a festéket és a fát, másrészt pedig csillogást ad. ;)

A markolatot pedig bőr csíkokkal, vagy akár spárgával lehet betekerni.

Szólj hozzá!

Címkék: live középkor fegyverek jelmez kovács technikák faragás élő szerepjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://jelmez.blog.hu/api/trackback/id/tr33190943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása