Mi is ez a Blog?

Jelmez készítés házilag, olcsón. Információk alapanyagokról, szabás, varrás, kovácsolási s egyéb technikákról.

Egy kis reklám

20 éve lecsúsztál a

PRIVATIZÁCIÓRÓL

 

10 éve kihagytak a

KÁRPÓTLÁSI JEGY

BIZNISZBŐL

 

 

Ha nem akarsz

kimaradni a következő

nagy dobásból, akkor

 

Kattints ide!

Szavazás

Utolsó kommentek

  • skyie: Szia, nos mint láthatod az utolsó bejegyzés dátuma már meglehetősen régi. Ez annak köszönhető, hog... (2011.12.27. 12:33) Hamarosan megújulunk!
  • együtt könnyebb.: én egy sonic jelmezt szeretnék. a mamám nemtud jelmezt varni. remélném hogy segít neki sonic jelme... (2011.12.27. 12:22) Hamarosan megújulunk!
  • skyie: @Sheodon: Jól látod, egy kis (röpke három éves...) szünet volt, mivel a Szerző(k) mással (is) fogl... (2011.01.17. 22:34) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Morwina: Felkerült egy újonnan elkészült jelmez a blogomba: morwina.blog.hu Kérésre szívesen küldök instruk... (2010.05.31. 22:00) Lofwyr a sárkány
  • GluGlivar: Helló! Nagyon tetszik az oldal, gratulálok hozzá! Egy kérdésem lenne: az oldal átmenetileg szünet... (2008.11.26. 13:14) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Utolsó 20

2007.10.10. 20:00 Iffar

Lives vértek 2 - Lemezvért

A lemezvértek készítéséhez én két elég jó módszerről tudok. Persze ez is alternatív módszer, hiszen kevesen rendelkeznek kovácsműhellyel.
Nos nem is szaporítom tovább a szót.

Telefonkártya
Remek alapanyag. Veszel egy halom telefonkártyát, lekapargatod, vagy befested. És valamilyen dróttal összeerősíted a sarkainál.
Előg ötletes megoldás, két éve találkoztam vele, s igen mély benyomást tett. :)
Nagy előnye, hogy könnyű, ám lehet, hogy törékeny. Bár ez utóbbit nem állt módomban kipróbálni.
Persze nem csak telefonkártyából lehet összehozni, hanem bármilyen műanyagból.

Horgonyzott lemez
Az előbbinél macerásabb és talán drágább megoldás. A horgonyzott lemezből kis darabokat, háromszögeket, téglalapokat vágunk ki, s ezeket dróttal egy erős szövethez erősítjük. Ez utóbbihoz talán a farmer anyag a legjobb.
Előnye, hogy csörög :). Hátránya viszont hogy igen nehéz a lemezt vágni ilyen kis darabokra. Ezenkívil, ha nincsen visszahajtva a széle, akkor sérülést is okozhat.

1 komment

Címkék: live szerepjáték jelmez kovács technikák élő szerepjáték vértek


A bejegyzés trackback címe:

https://jelmez.blog.hu/api/trackback/id/tr50191998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagicHorse · http://www.mathasrex.hu 2007.10.11. 09:52:03

Nos akkor kezdjük. Pár gondolat ami közben eszembe jutott:
-a lemezek összefűzésével én nem fáradoznék. Macerás, melós és nem sokban hasonlít egy igazi vértre. Lefestett telefonkártyával (vagy akármilyen kártyával) valószínűéleg azt csinálnám, hogy valami erős ragasztóval (nem pillanatragacs vagy technokol), szépen sorban felragasztanám a lapok felső élét egy hordozó anyagra/ruhára. Utána jöhet némi átfedéssel a következő sor.
-fém lapok (esetleg korongok) esetén nem biztos, hogy elég erős a ragasztó, hacsak nem tisztít meg az ember minden egyes fémlapot elötte (denszesszel vagy izopropil alkohollal). Tehát mindegyiknek kell szépen fúrni a tetejére egy lukat, kiszúrni a ruhaanyagot és odaszegecselni (vagy varrni, de azt lehet idővel kikezdi a fém, hacsak nem mondjuk bőrvarró cérna). A szegecs belső fele alá kell egy alátét is.

Szegecset többnyire bőrösnél/cipész boltban érdemes nézni. A belső fele alá célszerű alátétet tenni, ha anyagot/bőrt szegecselünk össze vagy ha két fémet és azt akarjuk, hogy azok egymáson elfordulhassanak. A belső végét természetesen érdemes minnél laposabbra kalapálni, hogy ne legyen kényelmetlen és ne szedje szét a ruhát alatta.
süti beállítások módosítása