Mi is ez a Blog?

Jelmez készítés házilag, olcsón. Információk alapanyagokról, szabás, varrás, kovácsolási s egyéb technikákról.

Egy kis reklám

20 éve lecsúsztál a

PRIVATIZÁCIÓRÓL

 

10 éve kihagytak a

KÁRPÓTLÁSI JEGY

BIZNISZBŐL

 

 

Ha nem akarsz

kimaradni a következő

nagy dobásból, akkor

 

Kattints ide!

Szavazás

Utolsó kommentek

  • skyie: Szia, nos mint láthatod az utolsó bejegyzés dátuma már meglehetősen régi. Ez annak köszönhető, hog... (2011.12.27. 12:33) Hamarosan megújulunk!
  • együtt könnyebb.: én egy sonic jelmezt szeretnék. a mamám nemtud jelmezt varni. remélném hogy segít neki sonic jelme... (2011.12.27. 12:22) Hamarosan megújulunk!
  • skyie: @Sheodon: Jól látod, egy kis (röpke három éves...) szünet volt, mivel a Szerző(k) mással (is) fogl... (2011.01.17. 22:34) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Morwina: Felkerült egy újonnan elkészült jelmez a blogomba: morwina.blog.hu Kérésre szívesen küldök instruk... (2010.05.31. 22:00) Lofwyr a sárkány
  • GluGlivar: Helló! Nagyon tetszik az oldal, gratulálok hozzá! Egy kérdésem lenne: az oldal átmenetileg szünet... (2008.11.26. 13:14) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Utolsó 20

2007.10.09. 11:00 Iffar

Lives fegyverek 1. - Alapanyag

A fém felszerelésekkel kapcsolatban, felvetődik egy kérdés: miből készítsük?

Ugyanis, a fémeket elég nehéz alakítgatni. Komoly kovács ismeret, és műhely szükségeltetik hozzá. Viszont valahogy csak össze kéne hoznunk egy kardot.

Kartonpapír
Legáltalánosabban használt anyag. Könnyen alakítható, s gyorsan kész lehet lenni vele. Ám pont ezért sérülékeny, és nem is a legszemgyönyörködtetőbb.

A merevségén úgy érdemes javítani, hogy mondjuk egy fa rudat teszünk bele.

Fa
Én fából szoktam a fegyvereimet csinálni. Korábban fenyő lécből faragtam ki bicskával a kard alakját. Egyrészt mert volt egy halom törött léc (karatés múlt ;)) másrészt, mert a fenyő elég puha fa, így könnyen faragható.
Ám sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem túl strapa bíró, mikor véletlen neki csaptam valaminek, s ketté tört.

Ekkor tértem át egy másik megoldásra: seprűnyél. Nagyon kemény fa, kézzel lehetetlen megfaragni. Én flex-szel szoktam.
A gépet befogom (egy Y alakú fába, de megfelelhet a satu is, s azt hiszem van direkt erre állvány is.) és a leendő kardot mozgatva csiszolom le.

A végén mind két módszernél csiszoló vászonnal egyengetem a felületet.

1 komment

Címkék: live ruha középkor fegyverek szerepjáték jelmez szabás kovács technikák faragás élő szerepjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://jelmez.blog.hu/api/trackback/id/tr72190724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tykla 2007.10.13. 15:00:15

Mikor még jártam vívni (szablyával), apámmal borókából csináltunk kardot neki is és nekem is, de kb 2 edzést bírtak ki, aztán félbetört az egyik, másik meg megrepedt. Tapasztalat: fegyvert, amit rendeltetésszerűen használunk (pedig "félerő-félgyorsasággal" harcoltunk), puhafából nem lehet csinálni.
süti beállítások módosítása