Mi is ez a Blog?

Jelmez készítés házilag, olcsón. Információk alapanyagokról, szabás, varrás, kovácsolási s egyéb technikákról.

Egy kis reklám

20 éve lecsúsztál a

PRIVATIZÁCIÓRÓL

 

10 éve kihagytak a

KÁRPÓTLÁSI JEGY

BIZNISZBŐL

 

 

Ha nem akarsz

kimaradni a következő

nagy dobásból, akkor

 

Kattints ide!

Szavazás

Utolsó kommentek

  • skyie: Szia, nos mint láthatod az utolsó bejegyzés dátuma már meglehetősen régi. Ez annak köszönhető, hog... (2011.12.27. 12:33) Hamarosan megújulunk!
  • együtt könnyebb.: én egy sonic jelmezt szeretnék. a mamám nemtud jelmezt varni. remélném hogy segít neki sonic jelme... (2011.12.27. 12:22) Hamarosan megújulunk!
  • skyie: @Sheodon: Jól látod, egy kis (röpke három éves...) szünet volt, mivel a Szerző(k) mással (is) fogl... (2011.01.17. 22:34) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Morwina: Felkerült egy újonnan elkészült jelmez a blogomba: morwina.blog.hu Kérésre szívesen küldök instruk... (2010.05.31. 22:00) Lofwyr a sárkány
  • GluGlivar: Helló! Nagyon tetszik az oldal, gratulálok hozzá! Egy kérdésem lenne: az oldal átmenetileg szünet... (2008.11.26. 13:14) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Utolsó 20

2007.10.08. 14:37 Iffar

Pár szó az élő szerepjátékról!

Mint ígértem, megcsináltam a szavazást.

Közben eszembe jutott, hogy lehet nem csak Élő szerepjátékosok látogatják az oldalt. Tehát szeretném most kijavítani a hibámat, s megmagyarázni a szerepjáték, pontosabban az élő szerepjáték fogalmát.

Az élőszerepjáték
(angolul: LARP, vagyis Live Action Role-Playing game)
Külső szemlélődő számára leginkább egy olyan színdarabra hasonlít ahol:
   - nincsenek nézők
   - nem nagyon van foregatókönyv
   - s az egész elég kaotikus
Persze ez nem egy színdarab. Itt nem egy közönségnek adunk elő, hanem egymásnak. Ez egy társasjáték, ahol van egy történet, melybe a karakterek (a játékosok által megszemélyesített lény - pl egy varázsló, vagy egy lovag) belecsöppennek, s rejtélyeket oldanak meg.

Két nagy csoportja van a Live-knek (ez is egy neve az élőszerepjátéknak).
   - Az egyik típusúaknál a harc, s a 'karakter' képességei a szabályoktól függnek, ahogyan a hagyományos szerepjátékban
   - A másik, amikor a játékos tényleges képességein múlik. Például, mikor polifoamba burkolt fakardokkal támadnak egymásnak.
Mindkét típusa roppant szórakoztató, s kreatív tevékenység. Ajánlani tudom mindenkinek aki kicsit is fogékony a témára! ;)

Kapcsolódó oldalak:

Foedus Viatorum: Az első típusba tartozó livek szervezésével foglalkozó csapatom. RPG.HU: Magyar Szerepjátékosok Oldala.
Wikipédia: Élő szerepjáték meghatározása.
Wikipédia: Szerepjáték meghatározása.

Szólj hozzá!

Címkék: ruha középkor jelmez varrás szabás élő szerepjáték vértek


A bejegyzés trackback címe:

https://jelmez.blog.hu/api/trackback/id/tr22190031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása