Mi is ez a Blog?

Jelmez készítés házilag, olcsón. Információk alapanyagokról, szabás, varrás, kovácsolási s egyéb technikákról.

Egy kis reklám

20 éve lecsúsztál a

PRIVATIZÁCIÓRÓL

 

10 éve kihagytak a

KÁRPÓTLÁSI JEGY

BIZNISZBŐL

 

 

Ha nem akarsz

kimaradni a következő

nagy dobásból, akkor

 

Kattints ide!

Szavazás

Utolsó kommentek

  • skyie: Szia, nos mint láthatod az utolsó bejegyzés dátuma már meglehetősen régi. Ez annak köszönhető, hog... (2011.12.27. 12:33) Hamarosan megújulunk!
  • együtt könnyebb.: én egy sonic jelmezt szeretnék. a mamám nemtud jelmezt varni. remélném hogy segít neki sonic jelme... (2011.12.27. 12:22) Hamarosan megújulunk!
  • skyie: @Sheodon: Jól látod, egy kis (röpke három éves...) szünet volt, mivel a Szerző(k) mással (is) fogl... (2011.01.17. 22:34) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Morwina: Felkerült egy újonnan elkészült jelmez a blogomba: morwina.blog.hu Kérésre szívesen küldök instruk... (2010.05.31. 22:00) Lofwyr a sárkány
  • GluGlivar: Helló! Nagyon tetszik az oldal, gratulálok hozzá! Egy kérdésem lenne: az oldal átmenetileg szünet... (2008.11.26. 13:14) A Szerepjátékbolt.hu megnyitotta kapuit!
  • Utolsó 20

2007.10.11. 20:00 Iffar

Lives fegyverek 4 - Burkolt fegyverek

Az előzöekben azokra a játékokra való fegyverekről írtam, melyeken nincs tényleges harc, csak szimuláció, s a fegyver csupán dísz.
Most kicsit kitérek a másik csoportra is, ahol valódi fegyveres kűzdelem is van.

Itt természetesen fontos az, hogy a fegyverek ne okozzanak sérülést. Éppen ezért oda kell figyelni arra, hogy ne legyen túlságosan nehéz, vagy épp túl könnyű az eszköz, valamint figyelmesen kell beburkolni.

A fegyver magja
Nos ehhez én két alapanyagot ajánlok (mindkettőt kipróbáltam már, s használható is volt).

Seprűnyél
Nem összekeverni a műanyag-alumínium partvisnyéllel, ez fából készült. Metróba olyan 3-400 Ft körül kapható, elég könnyű, s ami fontos: masszív. Nem fog egy egy nagyobb csapástól eltörni. Hátránya, hogy elég bumszli és egyenes lesz a fegyver.

Üvegszál

Nos az előbbinél sokkal profibb alapanyag. Most per pillanat nem tudom pontosan megmondani, hogy gyantából és üvegszálakból hogyan is kell rudat készíteni, de majd erre is sort kerítek. Az viszont biztos, hogy szükség van egy kiöntő formára.
Az üvegszálas fegyver előnye, hogy könnyebb mint az előbbi, ráadásul a kész fegyver is szebb lezs. Hátránya hogy drága (megközelítőleg ha minden igaz 1000 ft egy egykezes kard magja)

Burkolat
Polifoam, vagy ahhoz hasonló anyag alkalmas erre. Érdemes az ütőfelületeket olyan 2 cm-esre készíteni. A korábbi fegyvereimet egyszerűen betekertem néhány (3-4) réteg polifoammal.
Az üvegszálas tőreim (lévén görbék) viszont mintára szabottat kaptak. (amolyan szendvicsmódszerrel dolgoztam :))

A fegyvert érdemes 2-3 rétegben bevonni csomagoló szallaggal (ilyen barna ragasztószallag, amit dobozok csomagolásánál hazsnálnak) Majd egy rétegben szigetelő szallaggal is.
Ez utóbbi azért kell, mert a csomagolószallag gyűrődik, s ezáltal karcolhat.

2 komment

Címkék: live fegyverek jelmez kovács technikák élő szerepjáték


A bejegyzés trackback címe:

https://jelmez.blog.hu/api/trackback/id/tr93193080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagicHorse · http://www.mathasrex.hu 2007.10.12. 09:47:47

Burkolt fegyver Kard Rendje módra (hagyományörző csoport):
sword.sg18.net/library/elemek/PDF/Otkard.pdf
Elég jól használható. A III.Bélások is ilyet használnak asszem. Mi Rexesek meg megelégedünka nyers fakarddal :P.

Drizzt Do'Urden 2008.02.21. 20:31:08

Hello!én a cikk készítőével szeretném felvenni a kapcsolatot mert szükségem lenne a segítségére.......két szablyát kéne gyártanom üvegszállból és kíváncsi lennék te h csináltál ennek az üvegyszáll anyagnak görbe öntőtokot.....
süti beállítások módosítása